Zo zorg je voor een gave vakantiewoning in Nederland!

Na jarenlang gespaard te hebben, kan het zijn dat je inmiddels een klein vermogen bij elkaar hebt gespaard. Wanneer je dit geld op de bankrekening hebt staan, dan neemt het behoorlijk snel in waarde af. Na zo’n 20 tot 30 jaar is je geld in waarde gehalveerd. Om te voorkomen dat je geld tijdens je pensioen niet veel meer waard is, dien je het geld ergens in te investeren. Een investering waar je zowel financieel als mentaal profijt van hebt, is het kopen van een vakantiewoning.

Waar wil je een V hebben?

Het kan erg gaaf zijn om in eigen land een vakantiewoning aan te schaffen. Vooral als je zorgt voor veel luxe. Zo is het bijvoorbeeld aan te raden om een jacuzzi van Elite Welness Utrecht in de woning of in de tuin te plaatsen. Naast de jacuzzi zou je eventueel ook nog voor een sauna kunnen kiezen. Om er een complete spa van te maken zou je ook nog een zwemspa aan kunnen schaffen. Naast dat je hier heerlijk kunt ontspannen, kun je de woning ook voor een aanzienlijk groter bedrag per dag verhuren. Houd er alleen wel rekening mee dat er meer tijd gaat zitten in het onderhouden van de woning. Daarnaast zal de energierekening ook aanzienlijk hoger zijn. Het kan dan ook verstandig zijn om zonnepanelen op het dak te plaatsen. Een gedeelte van de energie wek je dan zelf op.

Wat is je budget?

Mocht je een vakantiewoning willen kopen in Nederland, dan is het zeer belangrijk dat je goed nadenkt over je budget. Vooral als je van plan bent om hier ook nog een spa in te bouwen. Om erachter te komen hoeveel geld je ongeveer nodig gaat hebben, dien je de huizenmarkt te onderzoeken. Voor hoeveel geld worden soortgelijke huizen verkocht en hoe groot gaat de totale investering ongeveer zijn? Om te voorkomen dat je een te duur huis koopt, zou je eventueel ook de hulp in kunnen schakelen van een specialist. Zo zou je er bijvoorbeeld voor kunnen kiezen om een vermogensbeheerder in te schakelen. Een vermogensbeheerder weet als geen ander waar er allemaal rekening mee gehouden moet worden bij commercieel vastgoed.