Ga je deze zomer duiken? Bekijk alle duikmerken (700)

Om duiken in zoet of zout water bij temperaturen van 10°C en lager voor te bereiden hebben moet je ervoor zorgen dat je de beste duikspullen van SubLub hebt van de beste duikmerken.

ABC-Set voor duiken in koud water

Want het is makkelijk voor een professioneel basis te kopen. Deze onderdelen voor warm water worden ook gebruikt in zeewater. Deze zijn ook beperkt in verschillende winkels. 

Masker voor koudwaterduiken

Wist u dat het gebruik van een masker voor koudwaterduiken vermindering kan mogelijk maken van zo’n dubbelzijdige gehoorbeschadiging. Het masker dat u tot nu toe in warm water hebt gebruikt, zal ook goed passen voor duiken in koud water. Vergeet niet altijd om een reserve-exemplaar bij je koudwater-duikuitrusting te hebben. Voor het risico op lekkage van water mogen maskers regelmatig worden vollopen en er water uit geblazen. Daarom kan het lekken van water als gevolg van een slechte pasvorm tot op zekere hoogte worden afgeremd.

Een snorkel voor kout water

Veel mensen laten de snorkel voor koudwaterduiken volledig links liggen, omdat er zelden aan de oppervlakte gezwommen wordt.

Vinnen voor koudwaterduiken

Door kikkertrapjes te gebruiken verstoor je het sediment van de bodem niet. Terwijl dit nuttig is in zee, is het niet mogelijk voor zoetwatermeren en steengroeven.  De sterkte en het type van de vinnen hangen vooral af van de BCD en het drijfpak dat je gebruikt, en ook van je conditie. De meeste duikers gebruiken drysuits of dikke 7 mm halfdry suits als ze in koud water gaan duiken.

Door een paar vinnen te kiezen die het extra drijfvermogen van je voeten compenseren, heb je geen nood aan zware lijnen en nagels aangezien uw vinnen het behoud van deze functionaliteit zullen garanderen. Als je duikt bij slecht zicht, overweeg dan om kleurrijke exemplaren te kopen – vooral als je instructeur bent – zodat je leerlingen en mededuikers je onder water gemakkelijker kunnen zien. Niet altijd roze! Ze zijn er nu ook in iets subtielers zoals wit.

Opvallend duikpak

Met een wetsuit kan het water koud worden. Voor duikers is een 2 mm wetsuit of 3-5 mm wetsuit nodig, maar er zijn ook 8 mm of 7 mm wetsuits. Er is ook de keuze tussen semi-droog en volwaardig drysuit.

Handschoenen en schoenen zijn ook belangrijk

Als u in koud water duikt, moet je absoluut handschoenen dragen, laarzen en een kap om je meest gevoelige lichaamsdelen te beschermen tegen snel warmteverlies. Voor de sportieve en sportieve mensen die willen zwemmen in koud water, is het essentieel om een duikuitrusting van Mares te hebben met deze artikelen.

Voor duiken in koud water worden van ten minste 3 – 5 mm handschoenen aanbevolen. Als u gewend bent aan dunne handschoenen van 1 mm of helemaal geen handschoenen draagt, zal dit een grote verandering zijn. Oefen het hanteren van uw instrumenten en clips voordat u aan de duik begint.

Voor duikschoenen stelt men voor iets tussen 5 en 7 mm te nemen als je geen wetsuit gebruikt. Met beide goed zitten in een omstandigheden waar iedereen per jaar honderden duiken maakt? Als je een duikinstructeur bent, dan moet je dat wel kunnen.

Regulator voor koutwaterduiken

Niet alle technologieën zijn gelijk gemeten en ze mogen niet allemaal bij elke watertemperatuur worden gebruikt. De kans op bevriezing van automaten is bij koudere temperaturen een stuk groter dan bij warm water. Waarschijnlijk heb je nog nooit aandacht aan besteed aan de eerste trap op je ademautomaat.

Wanneer er EN250A op staat, hebt u een gecertificeerde drukregelaar die mag worden gebruikt in water kouder dan 10°C. De EN250A, waarbij de A staat voor “annex”, is getest onder extreem koude wateromstandigheden en mag worden gebruikt in watertemperaturen van minder dan 10°C. U moet één tweede trap per eerste trap gebruiken.

Staat uw ademautomaat gecertificeerd voor bepaalde temperaturen? Dit is belangrijk, dus zorg ervoor dat u dit begrijpt. Of uw ademautomaat gecertificeerd is voor bepaalde temperaturen wordt bepaald door tests die de fabrikanten uitvoeren en moet worden bepaald voordat u het model koopt.

Ander koutwater equipment

De rest van je uitrusting hoeft niet aangepast te worden. Veel koudwaterduikplekken hebben normaal water, waardoor het gewicht van je uitrusting vaak niet uit zal maken. Het gebruik van een dikker wetsuit of zelfs een droogpak zal dit effect echter tenietdoen. Zoals altijd, doe een gewichtscontrole voordat je voor de eerste keer afdaalt en je zult zekerheid hebben. Als u wilt duiken in de koude omgeving, vervang uw duikcomputer niet. org er alleen voor dat hij volledig is opgeladen met een back-up van uw duikcomputer als u het nodig heeft.

Voor de drysuitduikers zijn verwarmende vesten een geweldige manier om een extra laag thermische bescherming toe te voegen tijdens de duik. Probeer verschillende isolatielagen uit onder je pak en zoek uit wat voor jou de beste bescherming is.