Zo vind je een vacature die bij je past!

Na zo’n twee jaar niet gewerkt te hebben, heb je kort geleden het besluit gemaakt dat je weer aan de slag wilt. Het thuis zitten is gaan vervelen en je hebt veel tijd over. Aangezien je bij de vorige werkgever bent gestopt omdat je het werk niet leuk vond, vind je het nu erg lastig om te bepalen wat je wel wilt doen. Om je hierbij te helpen, hebben wij een aantal populaire soorten vacatures onder elkaar gezet.

Werken als secretaresse

Als je het van kinds af aan al leuk vindt om zaken voor anderen te ordenen, dan is het wellicht een goed idee om als secretaresse aan het werk te gaan. Je neemt dan taken over van de directie en zorgt ervoor dat de directeur zich kan blijven focussen op andere taken. Een vacature secretaresse kan je bij erg veel verschillende bedrijven krijgen. Wel is het van belang dat je enigszins compassie hebt met de bedrijfsactiviteiten. Zo dien je als secretaresse op de hoogte te zijn van hoe schadevergoedingen in grote lijnen worden toegekend.

Werken in de bouw

Er zijn ook erg veel mensen die het niet zien zitten om jarenlang achter een bureau te werken. Als je erg handig bent en liever iets bouwt, dan is het zeer aan te raden om de vacatures in de bouw te bekijken. Er is onwijs veel vraag naar handige mensen en je kunt er tegenwoordig erg goed mee verdienen. Zo zou je kunnen helpen bij de bouw van huizen, maar daarnaast is het ook mogelijk om te werken onder een kraan. Zoek een functie die zowel uitdagend als leuk is en solliciteer! 

Aan de slag als kok!

Mocht je het erg leuk vinden om te koken en dit ook goed kunnen, dan kun je wellicht als kok aan de slag. Houd er vooraf wel rekening mee dat je dan te maken hebt met afwijkende arbeidstijden. Je zult in dat geval voornamelijk in de avond moeten werken. Hoe laat je precies moet werken, hangt uiteraard ook af van de soort gerecht die je moet maken. Als het je bijvoorbeeld leuk lijkt om een lunch voor te bereiden, dan werk je voornamelijk in de ochtend en middag. 

In de meeste gevallen dien je om als kok aan de slag te gaan, in het bezit te zijn van een diploma. Mocht je geen diploma hebben dan kun je per mail aangeven dat je erg lekker kunt koken en jij jezelf graag zou willen bewijzen.